Cum scapi de grețurile din sărcină, natural?! Vitamine și minerale naturale!

In ultimele 2 luni, datorită alimentației deficitară, a grețurilor, vărsăturilor și stărilor de leșin, am slăbit destul de mult. Nu mă plâng pentru kilogramele în minus, dar mi-au slabit și ,,puterile”. Dacă până să fiu însărcinată, făceam curat în toată casa, fără probleme, acum obosesc doar pentru că dau cu aspiratorul.

M-am săturat de aceste stări și de neputința mea. Aștept să treacă această perioadă și să revin la normal.

Pentru că organismul meu e atât de slăbit, nu e suficient să aștept ci trebuie să îl și ajut. Mineralele, vitaminele, fibrele și alte elemente benefice pentru organism, lipseau cu desăvârșire din alimentația mea. Deci, aștept un rezultat pe care e imposibil să îl obțin dacă nu îmi ajut organismul.

Am refuzat tot ce e sintetic și am hotărât să apelez la alimente bogate în nutrienții care îmi lipsesc.

Cu ajutorul Vitamix, un magazin online unde găsești tot ce ai nevoie pentru o viață sănătoasă, am reușit să aleg câteva produse pentru un mic dejun sau chiar o gustare sănătoasă.

Am ales diverse semințe, nuci și fructe uscate, pe care le amestec cu brânză de vaci (făcută în casă), iaurt sau lapte sau le consum ca atare între mese.

Printre produsele alese se regăsesc:

migdale crude, bogate în vitamine (complexul de vitamine B, vitamina E) și minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, zinc, seleniu).

nuci pecan, stimulează digestia, lucru foarte important pe perioada sarcinii și au un conținut ridicat de vitamine (E, B1, B2, B5, B6) și minerale (mangan, cupru, fier, fosfor și magneziu).

caju crud, are un conținut ridicat de omega 6 și o gamă diversificată de vitamine și minerale.

nuci de macadamia, considerate cele mai sănătoase nuci, bogate în proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B și fibre.

fructe uscate de goji, bogate în antioxidanți, previn stările de oboseală, detoxifiază organismul, cresc imunitatea, au cea mai mare concentrație de proteine și conținut bogat de vitamina A si C. Este un aliment bogat în minerale, are efect anti-inflamator, anti-bacterian și anti-fungic natural. Ajută în combaterea grețurilor asociate cu sarcina – exact ce am eu nevoie.

curmale fără sâmburi, sunt considerate un depozit natural de energie și completeaza aportul zilnic de fibre. Alungă oboseala, îmbunătățesc digestia și stimulează imunitatea.

stafide brune, reduc aciditatea gastrică, tratează infecțiile, ajută digestia și întăresc sistemul osos.

fulgi de ovăz, reduc nivelul colesterolului, întăresc sistemul imunitar, protejează inima, reglează nivelul de zahăr din sânge, reglează tensiunea arterială. Sunt cea mai potrivită alegere pentru micul dejun, fie că sunt combinați cu nuci, semințe și fructe uscate sau sunt consumați doar înmuiați în lichide calde precum: lapte, ceai, iaurt, etc.

semințe de in, sunt o sursă importantă de acizi alfalinoleici, care protejează membrana celulară, dar și un conținut bogat de fibre solubile cu efecte benefice în combaterea constipației.

semințe de susan, bogate în minerale, vitamine, fibre alimentare și acid folic – recomandat femeilor însărcinate pentru a preveni malformațiile neurale la făt.

semințe de floarea soarelui decojite, sunt bogate în vitamine și minerale (sleniu, fosfor, magneziu, cupru)

miez de dovleac, conțin fosfor, mangan, fier, magneziu, cupru, zinc si vitamina K.

Toate semințele, nucile și fructele enumerate mai sus sunt din gama Springmarkt și le găsiți aici.

Eu le-am folosit atât amestecate împreună pentru un mic dejun bogat cât și individual, în cazul gustărilor dintre mese sau pentru momentele în care mă simt foarte slăbită. Având un conținut bogat de vitamine și minerale, mă ajută să îmi revin din stările de amețeală.

Cu ajutorul acestor produse am scăpat de administrarea vitaminelor și mineralelor sintetice și am început să mai simt mai bine.

Dacă ai diverse carențe, îți recomand să încerci să le rezolvi prin intermediul produselor naturale și abia apoi să apelezi la medicina alopată. Iar dacă ești însărcinată consumă cu încredere semințe, nuci și fructe uscate. Acestea pot face minuni în viața ta și a micuțului tău.

O alimentație bogată în minerale, vitamine și fibre naturale este importantă și esențială unei vieți echilibrate!

Tu ai încercat produsele Springmarkt de la Vitamix? Ce preferi – vitamine și minerale naturale sau sintetice?

26 de gânduri despre „Cum scapi de grețurile din sărcină, natural?! Vitamine și minerale naturale!

  1. Ce bine că poți mânca alimentele acestea! Sunt sănătoase și vă ajută pe amândoi.
    Sfaturile tale sunt binevenite pentru cele care sunt însărcinate.

    Apreciază

  2. Foarte util articolul pentru femeile ce se confrunta cu aceasta problema. Eu din fericire, nu am avut greturi pe toata perioada sarcinii!

    Apreciază

  3. Si eu incerc sa introuduc in alimentatie astfel de produse. In ultimul timp, am consumat de minte de chia, fulgi de ovaz si nuci😁 o sa tin cont si de ceea ce ne-ai recomand tu 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu